Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOMPOT DYNIOWO-PORZECZKOWY

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 3 szklanki
porzeczki mrożone 2 szklanki
cukier wg. uznania

Przepis i sposób przygotowania na: KOMPOT DYNIOWO-PORZECZKOWY

Do dużego garnka nalewamy wodę, wrzucamy obraną i pokrojoną w kostkę dynię, gotujemy parę minut, później dodajemy mrożone porzeczki, znów gotujemy parę chwil, osładzamy cukrem według uznania (lub miodem), jeśli kompot wyszedł za mocny, dolewamy przegotowanej wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisoglam 02.11.2012 20:43
O! Takiego jeszcze nie próbowałam :) Fajny pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak