KOMPOT DYNIOWO-PORZECZKOWY

KOMPOT DYNIOWO-PORZECZKOWY

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dynia

    3 szklanki
  • porzeczki mrożone

    2 szklanki
  • cukier

    wg. uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do dużego garnka nalewamy wodę, wrzucamy obraną i pokrojoną w kostkę dynię, gotujemy parę minut, później dodajemy mrożone porzeczki, znów gotujemy parę chwil, osładzamy cukrem według uznania (lub miodem), jeśli kompot wyszedł za mocny, dolewamy przegotowanej wody.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aisoglam 02.11.2012 20:43
O! Takiego jeszcze nie próbowałam :) Fajny pomysł!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat