Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot brzoskwiniowy na zimę

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie 1,5 kg
cukier 4 łyżki
woda 4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot brzoskwiniowy na zimę

Dojrzałe ale twarde owoce brzoskwiń dokładnie myję, zanurzam we wrzątku i obieram ze skórki. Następnie owoce przekrawam na pół i usuwam pestki. Owoce luźno układam w słoikach. Z cukru i wody zagotowuję syrop i gorącym zalewam owoce w słoikach. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy 20-25 min. w temp. 90 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 27.03.2013 21:36
kompocik pyszny
Rafał3 27.03.2013 20:41
Super Gorąco polecam przepis
Boska_Agatka 27.03.2013 20:39
Świetny przepis
Megg 27.03.2013 20:27
bardzo dobry taki kompocik :)
Dorota59 27.03.2013 20:23
przepadamy za brzoskwinkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak