Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kominy z serkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

CIASTO

serek kremowy 1 opakowanie
margaryna 1/2 kostki
sól 1 szczypta
mąka 10 dag

Lista składników

szynka różne rodzaje kilka sztuk
pieczarki 10 dag
papryka marynowana nieduża ilość
ser żółty 2-3 plasterki
koperek 1 garść

Porada

serek użyłam almette śmietankowy

Przepis i sposób przygotowania na: Kominy z serkiem

Kroki postępowania

1
Do miski wstawić serek kremowy i później pozostałe składniki.
Krok 1 - Kominy z serkiem foto
2
Do miski należy wstawić wszystkie składniki i wymieszać dokładnie tak, aby powstało dość wolne ciasto. W miarę potrzeby dodawać mąki.
Krok 2 - Kominy z serkiem foto
3
Wyrabiać, aż ciasto zacznie odchodzić od ręki.
Krok 3 - Kominy z serkiem foto
4
Wstawić ciasto do lodówki na ok. 30 minut. Ciasto rozwałkować, pokroić w mniejsze kawałki na ok. 4cm szerokości i 15 cm długości.
Krok 4 - Kominy z serkiem foto
5
Następnie pokroić pieczarki i usmażyć. Ser żółty pokroić w mniejsze kawałki, koperek poszatkować.
Krok 5 - Kominy z serkiem foto
6
Na kawałki ciasta rozkładać po trochu: szynki, pieczarki, papryki marynowanej, sera żółtego i koperek. Zwijać w ślimaki i kłaść do foremek.
Krok 6 - Kominy z serkiem foto
7
Piec ok. 30 minut w 180 st. Po upieczeniu polać keczupem. Smacznego.
Krok 7 - Kominy z serkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 17.06.2015 15:08
super przekąska nie tylko na śniadanie :)
Ewelina1991 17.06.2015 13:48
fajne kominy ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak