Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowy jabłecznik

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
żółtko jajek 4 szt.
margaryna 1 szt.
smalec 1 łyżka
proszek do pieczenia 2 łyżki
cukier 4 łyżki
cukier puder 0,5 szklanki
budyń czerwony 1 szt.
białko 4 szt.
jabłko kwaśne 1 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowy jabłecznik

Wszystkie składniki ciasta usiekać , zarobić ciasto kruche, część zostawić na kruszonkę, ubić białka na sztywno, dodać pół szklanki cukru, i budyń, blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, nałożyć ciasto kruche, na nim utarte jabłka, i pianę z budyniem, na końcu dodać kruszonkę, i piec w średniej blaszce, 35 min w temp. 170 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 12.02.2013 09:00
pycha
adelajda 06.02.2013 21:36
poproszę o kawałek do kawki
jolanta19 06.02.2013 18:47
super
Konczi 06.02.2013 18:13
musiał być pyszny
agnieszka214 06.02.2013 18:11
apetyczne ciasteczko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak