Kolorowy filet

Kolorowy filet

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1 szt
  • czosnek

    1/2 główki
  • pomidory

    2 szt
  • papryka czerwona

    1/4 szt
  • ser żółty

    5 dkg
  • sól i pieprz

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • przyprawa piri-piri

    sos
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fileta ponacinać i w każde nacięcie włożyć pasek papryki i plasterek czosnku. Fileta polać sosem piri-piri.

Resztę papryki pokroić w kostkę razem z pozbawionymi pestek pomidorami. Wrzucić do naczynia do zapiekania, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz, wymieszać. Na to ułożyć fileta, posypać startym serem, słodką papryką i ziołami prowansalskimi. Zapiekać przez 30-40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu odlać nadmiar soku. Przed podaniem pokroić w plastry. Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Czarnula666 04.10.2015 17:02
Chętnie zjadłabym taki obiad :-)
Jumper123 04.10.2015 12:57
super podany wygląda pysznie
Pani Domu 04.10.2015 10:52
wygląda pięknie
Ewelina1991 04.10.2015 10:11
pięknie i pysznie wygląda!!
ben-ka 04.10.2015 09:10
Smaczny obiadek.
Stenka 04.10.2015 08:36
Ładnie wygląda i smaczne danie
halina17 03.10.2015 22:45
Apetycznie wygląda.
bietka 03.10.2015 21:43
Smaczne mięsko:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat