Kolorowy deser budyniowo-kisielowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1,5 l
  • owoce

    do dekoracji
  • budyń waniliowy

    1 szt
  • budyń czekoladowy

    1 z cukrem
  • budyń śmietankowy

    1 z cukrem
  • kisiel żurawinowy

    1 (z cukrem)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Każdy budyń ugotować oddzielnie w 1/2 l mleka tak jak w przepisie podanym na opakowaniu. Kisiel żurawinowy ugotować w 1/2 l wody. Do pucharków nakładać na przemian budyń śmietankowy, kisiel, budyń waniliowy i czekoladowy. Desery odłożyć do ostudzenia. Przed podaniem ozdobić owocami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 04.03.2014 07:17
wygląda super :)
ONY_za_kare 26.12.2013 12:23
fajny deserek :)
Adam/ZUB3R 07.11.2013 21:18
wygląda bardzo ładnie
Monika-twin 02.09.2013 11:36
super przepis
olkaaa 21.05.2013 07:40
wygląda smakowicie
IZABELA29 11.11.2012 09:14
wspaniałe kolorki
caralajna 11.11.2012 07:38
wygląda wspaniale
Katarzyna/kate1980 10.11.2012 23:28
śliczny
Miki 10.11.2012 22:05
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat