Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowy bukiet warzyw ze złocistym kurczakiem
1. Filet z kurczaka umyć, pokroić w grubszą kostkę, oprószyć pieprzem i przyprawą do złocistego kurczaka. Odstawić na około 30 minut, po tym czasie usmażyć na rozgrzanym maśle klarowanym.
2. Pierożki ugotować według instrukcji na opakowaniu z dodatkiem 1 łyżki oliwy.
3. Brokuł umyć, podzielić na różyczki, ugotować al dente w lekko osolonej wodzie i z dodatkiem łyżeczki cukru.
4. Pomidorki umyć i pokroić w ćwiartki, a kukurydzę odsączyć z zalewy.
5. Cukinię umyć, pokroić w plastry jednakowej grubości, oprószyć solą i usmażyć na mocno rozgrzanej patelni grillowej.
6. Dressing:
Wszystkie składniki dressingu przełożyć do miseczki, dokładnie wymieszać ze sobą i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
7. Wszystkie przygotowane składniki sałatki ułożyć na półmisku i na końcu polać dressingiem.