Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowe szaszłyki

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kolorowy makaron 200 g
pomidorki koktajlowe 10 szt
filet z indyka 300 g
bazylia świeża
sól
pieprz
oliwa
cukinia 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe szaszłyki

Makaron gotujemy w osolonej wodzie około 6 minut,ma być lekko twardy. Płuczemy w zimnej wodzie,osaczamy.

Filet z indyka kroimy w dużą kostkę,skrapiamy oliwą i przyprawiamy solą,pieprzem i świeżym tymiankiem.

Cukinię kroimy na cienkie plastry,skrapiamy oliwą,solimy i odstawiamy na chwilę. Rozgrzewamy patelnię grillową układamy plastry cukinii i przyrumieniamy z obu stron. Zdejmujemy cukinię, na patelnię wkładamy kostki mięsa i grillujemy.

Na patyczki nadziewamy na przemian makaron,kostki grillowanego indyka,pokrojone w połówki pomidorki i zrolowane plastry grillowanej cukinii.

Układamy na talerzu,dekorujemy pomidorkami,listkami bazylii i gałązkami tymianku.

Do szaszłyków możemy podać chrupiące ciepłe tosty posmarowane masłem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Christopher 13.10.2013 19:20
Pięknie ,ciekawie dobrałaś i ułożyłaś składniki.
Aleksandra/Olcia 13.10.2013 18:21
ale apetyczne danie
Megg 13.10.2013 17:56
przepyszne szaszłyczki
Sylwia26 13.10.2013 17:44
ślinka leci :)
gosia47-47 13.10.2013 17:10
kolorowo i na pewno pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak