Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowe patisony z papryką

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

patison 1 kg ( małe)
papryka 1 szt
koper włoski - nasiona 1 gałązka
czosnek 4 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 4 ziarna
Ziele angielskie całe Prymat 4 ziarna
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżeczka

Zalewa

woda 2 szkl
ocet 10 % 1/2 szkl
sól 1,5 łyżeczki
cukier 1,5 łyżeczki

Porada

Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe patisony z papryką

Kroki postępowania

1
Paprykę sparzyć wrzącą wodą, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Patisony dokładnie umyć, osuszyć.
Krok 1 - Kolorowe patisony z papryką  foto
2
Na dno każdego słoika włożyć kawałek gałązki kopru, ząbek czosnku, liść laurowy, pieprz, gorczycę i ziele angielskie.
Krok 2 - Kolorowe patisony z papryką  foto
3
Wsypać patisony i paprykę. Do garnka wlać wodę i ocet. Dodać cukier i sól, zagotować. Gorącą zalewą napełnić słoiki z patisonami.
Krok 3 - Kolorowe patisony z papryką  foto
4
Szczelnie zamknąć i pasteryzować przez 20 minut. Wyjąc z garnka i ułożyć do góry dnem, ostudzić.
Krok 4 - Kolorowe patisony z papryką  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 09.12.2014 22:52
smaczna przekąska
misia53 30.11.2014 22:14
Świetna ,dekoracyjna przekąska
mirosława4 30.11.2014 16:49
na zimę jak znalazł :)
Adamorek 30.11.2014 16:03
jesienne skarby

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak