Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowe grillowane szaszłyki

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 200 g
pieczarki 10 szt
cukinia 1
papryka czerwona 1
oliwki czarne 10 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe grillowane szaszłyki

Filet myjemy, osuszamy i kroimy w większą kostkę. Pieczarki myjemy i przekrawamy na pół. Cukinię myjemy i kroimy w plasterki, paprykę w grubsze paski. Nabijamy na przemian na wykałaczki mięso i warzywa. Doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do dań z grilla. Grillujemy, aż warzywa i mięso będą dostatecznie miękkie. Szaszłyki podajemy z pieczonymi ziemniakami o dowolną surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 05.11.2013 21:28
smaczne danie
Kolorowa 03.11.2013 21:55
bardzo przyjemne ;)
Mysiunia 03.11.2013 14:33
oliwek co prawda nie lubię, ale szaszłyki się super prezentuja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak