Kolorowe bezy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białka

  • barwnik spożywczy

  • cukier

  • cukier puder

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na każde białko wsypujemy po 3 łyżki cukru , potem ubijamy białka jeszcze nie na sztywno , następnie dodajemy cukier i po barwniku spożywczym . I dopiero ubijamy na sztywno. Na papierze układamy beziki i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 100 st , pieczemy godzinkę , potem zmniejszamy temp. i pieczemy jeszcze drugą godzinkę . Gotowe pozostawiamy aby sobie spokojnie wyschły.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Elżbieta17 08.12.2012 20:05
świetnie wyglądają:)
Kate131 05.07.2012 08:52
dobre
babcia 02.05.2012 14:40
śliczne
kate.500 31.12.2011 00:11
super wygladaja
Dorota59 26.12.2011 13:27
cudne
MAR3STA 27.02.2011 09:50
w życiu mi takie bezy nie wyszły;)
ElizaT 23.02.2011 22:58
Szaleństwo !
Margo1 23.02.2011 11:07
musiały !
ewasylwia 23.02.2011 10:31
ładnie wyszły

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat