Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa zupa kremowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory krojone z puszki 1 puszka
ziemniaki 3 szt.
cebula biała 1 szt
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka
szpinak mrożony 1 opakowanie
masło 4 łyżki
czosnek 4 ząbki
bulion warzywny 1 1/2 litra
mąka 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
śmietana gęsta 2 łyżki
ser żółty 2 plasterki
zioła
pomidorki koktajlowe

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa zupa kremowa

Wykonanie:
Na dwóch łyżkach masła przysmażyć posiekaną cebulę i drobno pokrojone ziemniaki. Następnie wlać ½ litra bulionu, dodać pomidory w zalewie i gotować na małym ogniu do miękkości ziemniaków. W między czasie na dwóch łyżkach masła z mąką przysmażyć posiekany czosnek, wlać resztę bulionu, dodać szpinak, doprawić do smaku, połączyć ze śmietaną i wymieszać. Pomidorówkę zmiksować.
Obie zupy rozlać jednocześnie na talerze ostrożnie, tak aby się nie wymieszały. Zupę szpinakową ozdobić serem a pomidorową świeżymi ziołami i pomidorkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

UrszulaS 30.09.2016 21:46
Wygląda super :)
Patrycja33 30.09.2016 13:25
wygląda rewelacyjnie :-)
ben-ka 30.09.2016 11:01
Bardzo apetyczna !
MonikaW 30.09.2016 07:21
ślicznie podana
pestka 30.09.2016 00:15
wygląda bardzo smacznie
Mniam 29.09.2016 23:14
Tak podana zupa od razu lepiej smakuje :)
Renataj 29.09.2016 21:34
Ładnie podane:)
2milutka 29.09.2016 21:21
Świetnie wygląda
tobi1989 29.09.2016 21:06
Fajna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak