Kolorowa tortilla z kurczakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wrapsy

    4 sztuki
  • filet z kurczaka

    1 sztuka
  • żółty ser

    6 plastrów
  • rukola

    4 garście
  • zielona papryka

    1/2 sztuki
  • papryka czerwona

    1/2 sztuki
  • sos chili

    (słodki)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Placki tortilli ułożyć obok siebie. Pierś z kurczaka pokroić w paski, posolic, oprószyć pieprzem i usmażyć na oleju na złoto, po czym przełożyć na ręcznik kuchenny.

Na plackach rozłożyć równo rukolę, połozyć usmażonego kurczaka, polać sosem. Na kurczaka połozyć pokrojony w paski ser, pokrojone w paski papryki. Całość zawinąć, tworząc sakiewkę.

Tortille ułozyć obok siebie złączeniem w dół na rozgrzanej patelni grillowej i opiekać chwilę z obu stron, aż będą ładnie zarumienione. Podawać od razu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat