Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa pekinka z sosem winegret

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt
marchewki 4 szt
cebula czerwona 2 szt
ogórek zielony 3 szt
papryka czerwona 2 szt
por 1 szt
olej
musztarda
cukier
sok z cytryny
Szczypiorek cienki
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa pekinka z sosem winegret

Pora obieramy odcinamy brzydkie liście i kroimy w cienkie plasterki. Marchewki obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Paprykę czerwona myjemy usuwamy pestki i białe błonki kroimy w kosteczkę. Kapustę pekińska kroimy na pół i jeszcze raz na pół wzdłuż. Następnie kroimy w plasterki. Cebulę czerwona siekamy. Ogórka obieramy i kroimy w plasterki. Szczypiorek siekamy. Składniki mieszamy nie solimy aby kapusta nie siadał. Robimy sos mieszamy ok 1/2 szklanki oleju z 1 słoikiem musztardy , dodajemy sok z 1 cytryny ,sól ,pieprz i cukier do smaku. Sos dobrze mieszamy , wlewamy do sałatki przed podaniem i dobrze mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 14.08.2013 11:01
dobrze pasuje ten sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak