Kolorowa pekinka

Kolorowa pekinka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusty pekińskiej

  • rzodkiewki

  • żółtej papryki

  • czerwonej papryki

  • ząbki czosnku

  • posiekanego koperku

  • do smaku

  • sól

  • cukier

  • ocet jabłkowy

  • olej ryżowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa umyć.
Kapustę posiekać, cebulę i czosnek pokroić w kostkę.
Papryki pokroić w paski, rzodkiewkę w plasterki.
Wszystkie składniki wrzucić do miski, dodać posiekany koperek i przyprawy i wymieszać surówkę.
Odstawić na 5-6 minut do przegryzienia się smaków.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat