Kolorowa jarzynowa z makaronem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki główne

  • woda

    1 l
  • kość

    2
  • papryka czerwona

    1/2
  • cebula

    1/2
  • różyczki brokuła

    8
  • marchewka

    1
  • kukurydza w puszce

    4 łyżka
  • groszek konserwowy

    4 łyżka
  • natka pietruszki

    5 gałązka
  • koper świeży

    5 gałązka
  • roszponka

    1 garść
  • makaron muszelki

    300 g

Przyprawy

  • sól

  • Pieprz czarny- MŁYNEK

  • chili Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wlać wodę, włożyć i myte kości i gotować około 40 minut, po 20 minutach wywar posolić. Po tym czasie kości wyjąć a wywar przecedzić aby był klarowny. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i marchew oraz paprykę i gotować prawie do miękkości. Potem dodać groszek, kukurydzę i podzielone na części różyczki brokuła. Dodać pieprz i chili oraz natkę, roszponkę i koperek i gotować zupę jeszcze kilka minut. Na koniec dodać ugotowany makaron, wymieszać zupę i podawać.
ZEWA
Użyłam kości z udźca indyka, a makaron wcześniej ugotowałam ( waga po ugotowaniu )

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat