Kolorowa jajecznica

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    2 sztuki
  • pomidor

    1 sztuka
  • wędlina

    2 plasterki
  • cebula

    0,25 sztuki
  • posiekany szczypiorek

    1 łyżeczka
  • masło

    2 łyżki
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzewamy masło i szklimy na nim posiekaną cebulkę. Gdy cebulka się zeszkli dodajemy pokrojone na kawałeczki plasterki wędliny, podduszamy, a następnie dodajemy pokrojonego w kosteczkę pomidora. Gdy składniki podduszą się dodajemy jajka, sól i pieprz do smaku, a na koniec dodajemy posiekany szczypiorek. Tak przygotowaną jajecznicę podajemy z chlebem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kate.500 23.09.2013 00:31
pyszna jajecznica
Iwusia 17.05.2013 22:40
ale smakowita jajecznica :)
Wafelek2601 15.02.2013 10:31
Pyszna jest taka jajecznica, aż chce się jeść
cukiereczek 31.08.2012 07:32
mniam
Sylwia56 25.08.2012 10:17
uwielbiam
IKrakowianka 18.08.2012 08:18
Ślicznie wygląda
ewka1978 12.08.2012 12:00
bardo fajna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat