Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa jajecznica

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
pomidor 1 sztuka
wędlina 2 plasterki
cebula 0,25 sztuki
posiekany szczypiorek 1 łyżeczka
masło 2 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa jajecznica

Na patelni rozgrzewamy masło i szklimy na nim posiekaną cebulkę. Gdy cebulka się zeszkli dodajemy pokrojone na kawałeczki plasterki wędliny, podduszamy, a następnie dodajemy pokrojonego w kosteczkę pomidora. Gdy składniki podduszą się dodajemy jajka, sól i pieprz do smaku, a na koniec dodajemy posiekany szczypiorek. Tak przygotowaną jajecznicę podajemy z chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 23.09.2013 00:31
pyszna jajecznica
Iwusia 17.05.2013 22:40
ale smakowita jajecznica :)
Wafelek2601 15.02.2013 10:31
Pyszna jest taka jajecznica, aż chce się jeść
cukiereczek 31.08.2012 07:32
mniam
Sylwia56
Sylwia56 25.08.2012 10:17
uwielbiam
IKrakowianka 18.08.2012 08:18
Ślicznie wygląda
ewka1978 12.08.2012 12:00
bardo fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak