Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kolorowa fasolka po bretońsku...

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda 1,5 litra
smalec 1 łyżka
kiełbasa śląska 3 sztuki
cebula 1 sztuka
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka
sok pomidorowy 1/2 litra
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
cukier - do smaku
ocet winny - do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
boczek 15 surowy bez kości
fasola 45 dag

Przepis i sposób przygotowania na: kolorowa fasolka po bretońsku...

fasolę solić przed końcem gotowania, gdy posolimy szybciej to może być twarda mimo gotowania....

opakowanie kolorowej fasoli wsypać do garnka i opłukać - zalać wodą 1,5 litra na całą noc

fasole gotować w wodzie z moczenia do miękkości na mniejszym ogniu

boczek usmażyć i dodać kiełbasę z cebula i usmażyć


dodać do fasoli i wlać sok pomidorowy

doprawić do smaku jarzynką, pieprzem, cukrem, majerankiem, octem

dobra fasolka do bułki.......SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 03.08.2013 00:44
bardzo apetycznie wygląda
Wojt@s
Wojt@s 02.08.2013 14:52
super przepis
IwonaKa 05.05.2013 14:53
świetny przepis,z kolorowej fasoli jeszcze nie jadłam,muszę spróbować
Barbara/zuza22_85 16.03.2013 12:30
bardzo dobre
Ania321 16.03.2013 12:09
uwielbiam fasolkę po bretońsku
Paolcia 16.03.2013 10:42
pyszności :)
sara1 16.03.2013 10:29
bardzo fajnie zrobiona
wiola333 16.03.2013 09:54
bardzo smaczny przepis
Łukasz15 16.03.2013 09:52
Bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak