Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa fasola w sosie pomidorowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 1 szklanka
fasolka szparagowa 10 dag
fasola czerwona z puszki 1 szkl
kukurydza konserwowa 0,5 szklanki
ketchup łagodny 2 łyżki
cebula 1 szt
olej 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 2-3 łyżki
boczek wędzony 10 dag
kiełbasa 30-40 dag
sól i pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa fasola w sosie pomidorowym

Kroki postępowania

1
Umytą fasolę zamoczyć na całą noc. Następnego dnia zmienić wodą i ugotować.
Krok 1 - Kolorowa fasola w sosie pomidorowym foto
2
Na patelni usmażyć pokrojony w słupki boczek.( gdy jest bardzo chudy dodać łyżkę oleju)
Krok 2 - Kolorowa fasola w sosie pomidorowym foto
3
Na tłuszczu z boczku zeszklić posiekaną cebulę.
Krok 3 - Kolorowa fasola w sosie pomidorowym foto
4
Na drugiej patelni podsmażyć pokrojoną w pół plasterki obraną ze skórki kiełbasę.
Krok 4 - Kolorowa fasola w sosie pomidorowym foto
5
Fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie, ostudzić, pokroić. Kukurydzę i fasolę czerwoną osączyć z zalewy. Wszystkie przygotowane składniki wsypać do miękkiej fasoli.
Krok 5 - Kolorowa fasola w sosie pomidorowym foto
6
Dodać koncentrat pomidorowy i ketchup, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Krok 6 - Kolorowa fasola w sosie pomidorowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 03.07.2017 09:29
smaczne danie
ben-ka 03.07.2017 09:23
można się najeść
mirosława4 03.07.2017 08:40
pożywne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak