Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa boćwina z fasolką szparagową

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boćwina 15-20 dag
marchew 1 szt
fasolka szparagowa 10 dag
por 1 szt
masło 2-3 łyżki
cukier szczypta
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa boćwina z fasolką szparagową

Kroki postępowania

1
Łodygi boćwiny bez liści umyć, pokroić na 2 cm kawałki, włożyć do wrzącej osolonej wody i gotować około 3-4 minuty, osączyć.
Krok 1 - Kolorowa boćwina z fasolką szparagową foto
2
Na rozgrzanym maśle podsmażyć pokrojony w pół krążki por i startą na tarce o dużych otworach marchewkę.
Krok 2 - Kolorowa boćwina z fasolką szparagową foto
3
Wsypać łodygi boćwiny, wlać 1/3 szklanki wody, dusić pod przykryciem przez 5 minut. Fasolkę szparagową ugotować na pół miękko w wodzie z dodatkiem szczypty cukru i soli.
Krok 3 - Kolorowa boćwina z fasolką szparagową foto
4
Dodać pokrojone liście boćwiny, fasolkę szparagową, dusić do miękkości.
Krok 4 - Kolorowa boćwina z fasolką szparagową foto
5
Doprawić do smaku pieprzem, solą i sokiem z cytryny. Podawać jako dodatek do dania z mięsem.
Krok 5 - Kolorowa boćwina z fasolką szparagową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 02.10.2013 08:03
chętnie spróbuję
Katarzyna/kate1980 12.09.2013 22:02
fajny przepis
aisoglam 11.09.2013 08:08
Fajna kolorowa propozycja :)
Pyszota 10.09.2013 20:10
super wygląda
Marta11 10.09.2013 20:00
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak