Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolety drobiowe z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Pierś z kuczaka (2 połówki) 1
jaja 3
cebula 1
mąka pszenna 1 łyżka
mąka ziemniaczana 2 łyżki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
sól
pieprz
pieczarki

Przepis i sposób przygotowania na: Kolety drobiowe z pieczarkami

Mięso i cebulę pokroić w kostkę, dodać sól, pieprz, przyprawy, surowe żółtka, wymieszać i zostawić na 10-15 minut. Pieczarki pokroić lekko poddusić. Dodać do mięsa. Ubić białka. Do mięsa dodać mąki, pianę z białek i lekko rozmieszać. Kłaść łyżką na rozgrzany tłuszcz. Usmażyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak