Kolejna odsłona warstwowej sałatki, czyli gyros zwany też kebabem :)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka podwójna

    1 szt
  • Przyprawa -Kebab-Gyros

    1 szt
  • cebula

    2 szt
  • ogórek kiszony

    6 szt
  • kukurydza

    1 puszka
  • kapusta pekińska

    1/4 szt
  • majonez

  • keczup pikantny

  • kucharek do smaku

  • pieprz do smaku

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kolejna odsłona warstwowej sałatki, czyli gyros zwany też kebabem :) foto
Mięso opłukać, pokroić w paski i zesmażyc na oleju z dodatkiem przyprawy kebab-gyros. Wyłożyć na spód miski.
Krok 2 - Kolejna odsłona warstwowej sałatki, czyli gyros zwany też kebabem :) foto
Cebulę obrać, skroić w piórka i sparzyć. Wyłożyć na mięso.Całość polać keczupem. Doprawić do smaku przyprawami.
Krok 3 - Kolejna odsłona warstwowej sałatki, czyli gyros zwany też kebabem :) foto
Następnie wyłożyć pokrojonego w kostkę ogórka kiszonego i całość "przykryć" majonezem.
Krok 4 - Kolejna odsłona warstwowej sałatki, czyli gyros zwany też kebabem :) foto
Na majonez wyłożyć odcedzoną kukurydzę, znowu zalać majonezem. Na wierzch wyłożyć skrojoną kapustę pekińską.
Krok 5 - Kolejna odsłona warstwowej sałatki, czyli gyros zwany też kebabem :) foto
Całość moim zdaniem prezentuje się całkiem nieźle :)
SMACZNEGO!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Megi 07.05.2015 08:08
smacznie wygląda i na pewno tak smakuje
adelajda 27.02.2014 15:55
podoba mi się !!!!!!
krokus 19.02.2014 16:58
jedna z ulubionych sałatek
norweska20 03.02.2014 08:55
smaczna i fajnie się prezentuje
Alex_M 25.01.2014 12:11
dawno jej nie jadłam, narobiłaś mi ochoty :)
Mniam 25.01.2014 10:38
Pyszna sałatka. Chyba najczęściej jest robiona po jarzynowej :)
paula99926 24.01.2014 21:52
pomysłowo....:)
Ania84 24.01.2014 21:40
u mnie też ją często przyrządzamy i znika jako pierwsza :)
bietka 24.01.2014 20:57
robię bardzo podobnie, jest pyszna :)
ONY_za_kare 24.01.2014 16:37
bardzo ją lubię :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat