Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KÓŁECZKA FRANCUSKIE

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie rulon
gęsta marmolada owocowa
płatki migdałowe

Przepis i sposób przygotowania na: KÓŁECZKA FRANCUSKIE

Wyciąć z ciasta francuskiego trójkąty, nałożyć marmolady, zwinąć jak na rogaliki i końce ze sobą połączyć. Posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać płatkami migdałowymi. Upiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez 15 minut za złoty kolor. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 04.02.2014 20:14
z ciasta francuskiego wszystko jest pyszne :)
pestka 21.12.2013 08:15
bardzo smaczne
adelajda 21.09.2013 08:14
na pewno pycha :)
Bernadeta1 25.07.2013 10:28
bardzo smaczne do kawki
KasiaK90 13.06.2013 08:35
fajne ciasteczka
Laila2786 02.04.2013 11:47
bardzo apetyczne
miki47 02.04.2013 10:57
smakowity przepis
Juleczka20 02.04.2013 10:05
uwielbiam takie ciacha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak