Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kołdunki w rosole

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 0,5 kg
mięso mielone 0,40 dkg
cebula 1 szt
czosnek 2-3 ząbki
sól
pieprz l
wywar z kurczaka 2 litry
kefir 0,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Kołdunki w rosole

Dodać mąkę i kefir wyrobić ciasto.Usmażyć cebulę dodać mięso,czosnek i smażyć jeszcze chwilę doprawić solą pieprzem. Tak przygotowanym farszem napełniamy wycinane w cieście kwadraty.Wrzucamy gotowe kołduny na gotującą lekko osoloną wodę gotujemy do wypłynięcia odcedzamy.Układamy na talerzu i zalewamy rosołem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maniek2 31.01.2013 09:16
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak