Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koktajl bananowy wysokobłonnikowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z cytryny do smaku
Cynamon mielony Prymat do smaku
nasiona babki płeszk 10 g mielone
woda 1 szkl.
miód 1-2 łyżeczki
banan 2 duże
błonnik 1 jabłkowy
sok pomarańczowy 1 szkl (świeżo wyciśnięty)

Przepis i sposób przygotowania na: Koktajl bananowy wysokobłonnikowy

Banany obrać, pokroić w plasterki i obfocie skropić sokiem z cytryny, wymieszać i przełożyć do blendera.
Dolać sok pomarańczowy i wodę, dodać miód, błonnik jabłkowy oraz nasiona babki płesznik - całość natychmiast zmiksować na jednolity koktajl.
Spróbować i doprawić do smaku zmielonym cynamonem.
Podawać zaraz po przygotowaniu.

Jeśli wolimy chłodne koktajle - składniki przed zmiksowaniem dobrze schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 22.04.2013 15:17
smak typowo owocowy - nasionka babki płesznika nie mają jakiegoś szczególnie zauważalnego smaku - taki jakby delikatnie owocowy :) Normalnie rozpuszczam je w wodzie, ale w takim napoju to i przyjemność i zdrowie ;)
Konczi 22.04.2013 10:41
ciekawe te nasiona ... i ciekawy musi być smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak