Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koktajl bananowo arbuzowy

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

banan 3 szt
arbuz 500 g
kefi 1 op
maślanka 1 szk
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Koktajl bananowo arbuzowy

3 duże dojrzałe banany
500 g świeżego arbuza
1 kefir ( 400 g )
1 szk maślanki
cukier do smaku

Banany obrać i pokroić na kawałki. Miąższ arbuza odciąć od skóry i wydrążyć wszystkie pestki, po czym również pokroić go na kawałki. Owoce wrzucić do wysokiego naczynia, dolać mocno schłodzony kefir i maślankę oraz cukier i za pomocą blendera dokładnie zmiksować. Jeśli koktajl będzie za mało słodki dodać jeszcze trochę cukru i ponownie chwilkę miksować. Najlepiej koktajl smakuje mocno schłodzony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak