Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowy torcik naleśnikowy z ananasem
PRZYGOTOWANIE:
KROK 1. Serek mascarpone ubijamy za pomocą miksera z mleczkiem kokosowym z puszki (bez wody kokosowej, wykorzystujemy tylko gęste, białe mleczko), likierem, i cukrem pudrem (ilość wedle upodobań smakowych). Do masy dodajemy wiórki kokosowe, dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki dla odpowiedniego schłodzenia oraz stężenia kremu.
KROK 2. Wodę i mleczko kokosowe, maślankę, olej oraz wodę mineralną wlewamy do miksera, wbijamy jajka, dodajemy mąkę, cukier puder oraz szczyptę soli i miksujemy wszystko na jednolitą masę. Porcje masy wlewamy na dobrze rozgrzaną i delikatnie wysmarowaną olejem patelnię naleśnikową i smażymy je z obu stron. Naleśniki studzimy.
KROK 3. Na każdy naleśnik nakładamy porcje masy kokosowej oraz pokrojone na mniejsze kawałki ananasy i układamy je partiami na sobie. Torcik smarujemy masą kokosową i obsypujemy wiórkami kokosowymi.
Gotowy torcik przed pokrojeniem należy schłodzić w lodówce.
Życzę smacznego :)