KOKOSOWY SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI I WIŚNIAMI

KOKOSOWY SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI I WIŚNIAMI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • twaróg zmielony

    900 g
  • mleko kokosowe

    350 ml
  • cukier puder

    100 g
  • sok z cytryny

    3 łyżki
  • żelatyna

    3 łyżki
  • truskawki

    100 g
  • wiśnie

    150 g
  • galaretka wiśniowa

    1 op
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, odstawiamy.

Ser miksujemy z mlekiem koksowym, dodajemy cukier puder i sok z cytryny.

Wlewamy lekko przestudzoną żelatynę i wszystko razem bardzo dokładnie miksujemy.

Masę serową wylewamy do tortownicy, przykrywamy owocami.

Galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szklanki wody, odstawiamy do stężenia, a następnie wylewamy na sernik pokryty owocami.

Wkładamy do lodówki na co najmniej 3 godziny ( najlepiej na noc ).

Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IZABELA29

25.11.2016 08:13
Lubie wyrazne smaki

KORAL

08.07.2016 10:00
Super sernik :)

IKrakowianka

30.06.2016 19:58
bardzo fajny serniczek

RenataZ-et

30.06.2016 14:35
super pomysł na sernik

Renata9

30.06.2016 11:51
Smaczne ciacho

Franciszek

30.06.2016 11:32
pyszny deser

Malinka

30.06.2016 11:11
Wspaniałe słodkości!

bertpvd

30.06.2016 10:31
przepiękny jest ten sernik !

mirosława4

30.06.2016 10:13
wyśmienity !

Maridka19

30.06.2016 09:59
na pewno bardzo smaczny :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat