Kokosowy sernik na zimno z ptasim mleczkiem, truskawkami i galaretką

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • twaróg zmielony

    1 kg (sernikowy)
  • ptasie mleczko

    400 g
  • biszkopty okrągłe

    80 g (małe)
  • truskawki

    250 g
  • galaretka poziomkowa

    2 opakowania
  • cukier puder

    6 łyżek
  • wiórki kokosowe

    3 łyżki
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    7 łyżeczek
  • woda zimna

    9 łyżek
  • wrzątek

    600 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Tortownicę o średnicy 26 cm wykładamy biszkoptami.

2. Twaróg dokładnie miksujemy z cukrem pudrem oraz wiórkami kokosowymi. Żelatynę zalewamy wodą, odstawiamy aż napęcznieje. Gdy tak się stanie rozpuszczamy ją w kąpieli wodnej ciągle mieszając. Gdy się roztopi stopniowo, ciągle miksując wlewamy do sera.

3. Połowę twarogu rozprowadzamy na biszkoptach. Wykładamy ptasie mleczko. Przykrywamy drugą połową twarogu. Na wierzchu układamy umyte, osuszone na papierowym ręczniku i pokrojone w plasterki truskawki lekko dociskając.

4. Galaretki rozpuszczamy w 600 ml wrzątku. Studzimy. Gdy zaczną tężeć wylewamy na wierzch sernika. Wkładamy na noc do lodówki do całkowitego stężenia. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ania2610 24.05.2016 16:26
z pewnością pyszny!
Grazyna0211 24.05.2016 11:57
smaczny deser
krokus 23.05.2016 21:39
ale pyszny serniczek
dodi 23.05.2016 20:53
ale apetyczne, mniam
Motorek 23.05.2016 15:49
Bardzo dobry
Franciszek 23.05.2016 15:28
pyszne do kawy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat