Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosowy sernik na zimno z ptasim mleczkiem, truskawkami i galaretką

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg zmielony 1 kg (sernikowy)
ptasie mleczko 400 g
biszkopty okrągłe 80 g (małe)
truskawki 250 g
galaretka poziomkowa 2 opakowania
cukier puder 6 łyżek
wiórki kokosowe 3 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 7 łyżeczek
woda zimna 9 łyżek
wrzątek 600 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowy sernik na zimno z ptasim mleczkiem, truskawkami i galaretką

1. Tortownicę o średnicy 26 cm wykładamy biszkoptami.

2. Twaróg dokładnie miksujemy z cukrem pudrem oraz wiórkami kokosowymi. Żelatynę zalewamy wodą, odstawiamy aż napęcznieje. Gdy tak się stanie rozpuszczamy ją w kąpieli wodnej ciągle mieszając. Gdy się roztopi stopniowo, ciągle miksując wlewamy do sera.

3. Połowę twarogu rozprowadzamy na biszkoptach. Wykładamy ptasie mleczko. Przykrywamy drugą połową twarogu. Na wierzchu układamy umyte, osuszone na papierowym ręczniku i pokrojone w plasterki truskawki lekko dociskając.

4. Galaretki rozpuszczamy w 600 ml wrzątku. Studzimy. Gdy zaczną tężeć wylewamy na wierzch sernika. Wkładamy na noc do lodówki do całkowitego stężenia. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ania2610 24.05.2016 16:26
z pewnością pyszny!
Grazyna0211 24.05.2016 11:57
smaczny deser
krokus 23.05.2016 21:39
ale pyszny serniczek
dodi 23.05.2016 20:53
ale apetyczne, mniam
Motorek 23.05.2016 15:49
Bardzo dobry
Franciszek 23.05.2016 15:28
pyszne do kawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak