Kokosowy sernik na zimno z ptasim mleczkiem, truskawkami i galaretką

Kokosowy sernik na zimno z ptasim mleczkiem, truskawkami i galaretką

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • twaróg zmielony

    1 kg (sernikowy)
  • ptasie mleczko

    400 g
  • biszkopty okrągłe

    80 g (małe)
  • truskawki

    250 g
  • galaretka poziomkowa

    2 opakowania
  • cukier puder

    6 łyżek
  • wiórki kokosowe

    3 łyżki
  • żelatyna

    7 łyżeczek
  • woda zimna

    9 łyżek
  • wrzątek

    600 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Tortownicę o średnicy 26 cm wykładamy biszkoptami.

2. Twaróg dokładnie miksujemy z cukrem pudrem oraz wiórkami kokosowymi. Żelatynę zalewamy wodą, odstawiamy aż napęcznieje. Gdy tak się stanie rozpuszczamy ją w kąpieli wodnej ciągle mieszając. Gdy się roztopi stopniowo, ciągle miksując wlewamy do sera.

3. Połowę twarogu rozprowadzamy na biszkoptach. Wykładamy ptasie mleczko. Przykrywamy drugą połową twarogu. Na wierzchu układamy umyte, osuszone na papierowym ręczniku i pokrojone w plasterki truskawki lekko dociskając.

4. Galaretki rozpuszczamy w 600 ml wrzątku. Studzimy. Gdy zaczną tężeć wylewamy na wierzch sernika. Wkładamy na noc do lodówki do całkowitego stężenia. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ania2610

24.05.2016 16:26
z pewnością pyszny!

Grazyna0211

24.05.2016 11:57
smaczny deser

krokus

23.05.2016 21:39
ale pyszny serniczek

dodi

23.05.2016 20:53
ale apetyczne, mniam

Motorek

23.05.2016 15:49
Bardzo dobry

Franciszek

23.05.2016 15:28
pyszne do kawy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat