KOKOSOWY 3 BIT

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • herbatniki

    200 gram
  • krem do karpatki

    1 op.
  • mleko 3,2%

    400 ml.
  • masa kajmakowa

    1/2 puszki
  • mleko kokosowe

    1 puszka
  • czekolada mleczna

    100 gram
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    1 łyżka
  • woda

    3 łyżki
  • cukier waniliowy

    1 op.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - KOKOSOWY 3 BIT foto

Blachę wyłożyć pergaminem. Ułożyć herbatniki.
Krok 2 - KOKOSOWY 3 BIT foto
Masę karpatkową zmiksować z mlekiem na puszystą masę ( wg, opakowania). Wyłożyć połowę masy na herbatniki. Ponownie ułożyć warstwę herbatników. Przykryć resztą masy karpatkowej. Ułożyć herbatniki. Kajmak rozsmarować na herbatnikach.
Krok 3 - KOKOSOWY 3 BIT foto
Mleko kokosowe dobrze schłodzić. Następnie otworzyć puszkę i wybrać zgęstniałą białą masę ( wodę kokosową wylać ) Przełożyć do miseczki i zmiksować z cukrem waniliowy na puszystą masę. Żelatynę zalać zimną wodą i odstawić do spęcznienia. Następnie lekko podgrzać do rozpuszczenia ( nie może dojść do wrzenia, bo straci właściwości żelujące). Chwilę odczekać a następnie stopniowo dodawać do ubitej śmietany kokosowej, cały czas miksując. Tak przygotowaną piankę kokosową wyłożyć na ciasto.
Krok 4 - KOKOSOWY 3 BIT foto
Czekoladę zetrzeć na tarce i posypać ciasto. Ciasto wstawić do lodówki na całą noc.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kuchenka 11.08.2015 22:01
ładnie się prezentuje
Czarnula666 11.08.2015 21:13
Pyszne ciasto :)
Janina 11.08.2015 19:40
Pyszności, mniam;)
Mama niejadka 11.08.2015 19:40
Pyszne ciasto
Catti 11.08.2015 19:00
aż chce się spróbować
Zdzisław 11.08.2015 16:59
pyszne słodkości
inka2012 11.08.2015 16:18
super deser! :)
Jadwiga/Jaga85 11.08.2015 15:31
Pyszne ciasto!
ilka01 11.08.2015 15:15
pychota :)
Joannasz3190 11.08.2015 15:02
Pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat