Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosowo-waniliowe bezy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 4 sztuki
laska wanilii 1
wiórki kokosowe 100 g
cukier puder 200 g
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowo-waniliowe bezy

Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno. Następnie stopniowo dodajemy cukier puder w dalszym ciągu ubijając. Do sztywnej masy dodajemy wiórki kokosowe oraz ziarna wanilii delikatnie mieszając.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia, układając na niej łyżką uformowane bezy (lub wyciskając szprycą).
Pieczemy (suszymy) w 100 stopniach, przez około 40 minut.
SMACZNEGO !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 23.02.2016 08:53
bardzo lubie
Jagódka77 29.03.2015 13:46
ale pyszności
adelajda 22.11.2014 15:15
Jak ja lubię bezy ale czemu mają tyle kalorii :)))
Kejti 08.03.2014 17:46
Fajne beziki :-)
bhb8 06.01.2014 19:16
Z chęcią bym spróbowała :)
Renataj 06.01.2014 18:07
Ciekawa odmiana tradycyjnych bezów.
everay 06.01.2014 17:52
napewno są pyszne:)
Noruas 06.01.2014 17:51
pycha! super smak!
Megg 06.01.2014 17:44
wyglądają bardzo smakowicie
IwonaDD 06.01.2014 17:32
wspaniałe smakowe bezy, super pomysł!
Rycerz
Rycerz 06.01.2014 17:22
Ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak