Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosowo-czekoladowy sernik na zimno

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg zmielony 1 kg
czekolada mleczna 1 tabliczka
kakao 1 łyżka
wiórki kokosowe 3 łyżki
cukier puder 4 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 łyżeczek
woda zimna 7 łyżek
masło 4 łyżki
mleko kokosowe 400 g
biszkopty okrągłe 200 g

Porada

Gotowy deser możemy dla dekoracji posypać wiórkami kokosowymi.

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowo-czekoladowy sernik na zimno

1. Masło roztapiamy. Biszkopty kruszymy na drobne kawałki. Zalewamy masłem i dokładnie mieszamy. Układamy na wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 30 cm lekko dociskając.

2. Żelatynę zalewamy wodą i odstawiamy do napęcznienia. W tym czasie do miski wrzucamy twaróg, dodajemy cukier puder i mleczko kokosowe. Dokładnie mieszamy.

3. Napęczniałą żelatynę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Następnie powoli, ciągle mieszając wlewamy do masy twarogowej. Dokładnie mieszamy, aby nie było grudek. Masę dzielimy na dwie równe części. Do jednej wsypujemy wiórki i dokładnie mieszamy. Do drugiej dodajemy roztopioną w kąpieli wodnej czekoladę oraz kakao i również dokładnie mieszamy.

4. Następnie na biszkopty wylewamy kolejno po 3 łyżki każdej z mas. Wygładzamy i wstawiamy do lodówki na noc do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata3 26.12.2014 11:32
mniam, ten kokos:))
jola91 25.12.2014 23:25
Z pewnością niesamowity
marcia7 25.12.2014 18:48
fajny dodatek
Ola1young 25.12.2014 17:49
na pewno pyszne ciacho
agnieszka214 25.12.2014 14:36
takie ciacha sa bardo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak