Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajek 5
mąka 1 szklanka
cukier drobny 1/2 szklanka
proszek dohttp://www pieczenia 2 łyżeczki
roztopione masło 1/2 kostki
woda 3 łyżki
wiórki kokosowe 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowiec

Żółtka utrzeć z cukrem, dodawać po trochu mąkę z proszkiem do pieczenia, stopione masło i wodę. Dokładnie wymieszać. Jeśli ciasto wyjdzie wam za gęste, możecie dodać jeszcze odrobinę wody.
Wyłożyć na średniej wielkości blachę wysmarowaną masłem i wysypaną bułką tartą. Odstawić na bok i przygotowac masę kokosową. Rozgrzać też piekarnik do 180 stopni.
Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier i dalej miksować aż masa będzie gęsta, lśniąca i bez kryształków cukru. Teraz wystarczy dosypać wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać z pianą. Tę masę rozprowadzić na cieście. Piec około pół godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak