Kokosowe racuszki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    25 dag
  • jajka

    2 szt
  • wiórki kokosowe

    5 dag
  • mleko

    2 szkl
  • cukier

    2 łyżki
  • Nadzienie:

    1 szt
  • wiórki kokosowe

    10 dag
  • mleko

    3/4 szkl
  • cukier waniliowy

    1 szt
  • śmietana 18 proc

    3 łyżki
  • twaróg

    10 (półtłusty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Ciasto: Składniki ciasta zmiksować. Odstawić na 15 min. Smażyć cienkie naleśniki.
2. Nadzienie: Mleko zagotować, dodać wiórki, ostudzić. Dodać śmietanę. Dodać cukier waniliowy i rozgnieciony widelcem twaróg. Na naleśniki nakładać porcję farszu, składać w kopertę. Można udekorować dowolną konfiturą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 26.11.2013 22:28
świetny pomysł :)
pajbek 26.11.2013 13:00
Pyszności tu widzę :-)
Iwusia 13.07.2013 23:47
bardzo smakowite
magdziorka6 01.05.2013 15:42
bardzo apetycznie wyglądają
caralajna 09.01.2012 22:09
fajne o atrakcyjnie wyglądają
Mati13 07.01.2012 14:49
bardzo ładne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat