Kokosowe pancakes

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • mleko kokosowe

    150 ml
  • maślanka

    110 ml
  • masło

    1 łyżka (płynne)
  • jajko

    1 szt
  • cukier

    2 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • Soda oczyszczona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • sól

    1 szczypta
  • mąka tortowa

    165 g

Dodatkowo

  • olej kokosowy

    2-3 łyżki
  • miód

    2 łyżki
  • owoce sezonowe

    2 garście
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowanie:
W jednej misce mieszamy składniki suche (mleko kokosowe, maślankę, jajko i masło), w drugiej składniki suche.

Do suchych składników dodajemy mokre i szybko i energicznie mieszamy.

Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i smażymy na złoty kolor z obu stron małe placuszki.

Kokosowe pancakes podajemy z ulubionymi dodatkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kasia.s 24.08.2016 11:19
Pyszności :)
aga3103 24.08.2016 10:35
Wyglądają bardzo apetycznie, muszę spróbować :)
ilka01 24.08.2016 09:14
super przepis :)
Maridka19 24.08.2016 08:38
Obłędnie pysznie wyglądają :)
Iwusia 23.08.2016 23:10
pychotki :)
IKrakowianka 23.08.2016 19:00
apetyczna propozycja :)
Beatris 23.08.2016 18:42
Chętnie zjadłabym takie śniadanko, mniam :)
NiePieprz.pl 23.08.2016 16:40
Uwielbiam pancakes, a z owocami - połączenie idealne :)
Wiktoria29 23.08.2016 16:22
śliczne zdjęcia
Wiesława1 23.08.2016 16:21
Wyglądają wspaniale

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat