Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOKOSOWE MINI CZEKOLADKI

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada gorzka 100 g
czekolada mleczna 100 g
śmietana 30% 200 g
wiórki kokosowe 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: KOKOSOWE MINI CZEKOLADKI

Śmietanę podgrzewam, dodaję połamaną czekoladę, chwilę czekam, zdejmuję z ognia i mieszam do uzyskania gładkiej konsystencji. Studzę.
Czekoladę mieszam z wiórkami kokosowymi (odrobinę zostawiam).
Masę przekładam do formy na lód, dekoruję pozostałymi wiórkami, chłodzę w lodówce (masa ma zastygnąć).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak