Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowe ciasteczka z białą czekoladą i cynamonem
Miękkie masło z cukrem dokładnie ubić na jasną i puszystą masę, w osobnej misce wymieszać mąkę, cynamon, sól, proszek do pieczenia oraz sodę.
Do masy maślanej wbić jajko i po zmiksowaniu dodać składniki suche.
Następnie wsypać wiórki, a na końcu wmieszać uprzednio posiekaną (ale nie na drobno!) białą czekoladę. Całość połączyć - najlepiej za pomocą dłoni.
Z ciasta formować kulki o wielkości sporego orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę spłaszczyć i ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia.
Piec do około 15 minut w 180 stopniach.
(Ciasteczka powinny być delikatnie zapieczone i początkowo będą miękkie, lecz po ostygnięciu nabiorą odpowiedniej kruchości.)