Kokosowe całuski

Kokosowe całuski

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    30 dag
  • wiórki kokosowe

    10 dag
  • masło

    20 dag
  • cukier puder

    15 dag
  • żółtko jajek

    2 szt
  • cukier waniliowy

    1 szt
  • śmietana

    4 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z maki, masła, cukru i cukru waniliowego, wiórków kokosowych, żółtek i śmietany wyrobić ciasto, schłodzić. Rozwałkować, wycinąć foremkami ciasteczka, upiec na rumiano w 200 stopni C. Na krem: po 3 łyżki masła, kakao i mleka, po łyżce miodu i cukru waniliowego, 20 dag cukru pudru. Na krem: roztopić masło utrzeć z kakao, miodem i cukrem waniliowym, ubić z cukrem pudrem i mlekiem. Ciasteczka łączyć kremem po dwa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat