Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosowa pasta śniadaniowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiórki kokosowe 100 g
rodzynki 50 g
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/2 łyżeczki
kolendra 1 łyżka
woda 300 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowa pasta śniadaniowa

Robiłam chutney ale zgęstniał mi naturalnie i myślę że spokojnie wyszła pasta :) Idealny półsłodki smak, można smarować pieczywo samą pastą. Można też pieczywo posmarować masłem i twarogiem – bajeczna kompozycja.

Zdjęcie jest zrobione świeżo po zrobieniu pasty, po odstawieniu do lodówki pasta idealnie gęstnieje.

- 100g wiórek kokosowych
- 50g rodzynek
- 300ml wody
- 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
- 1 łyżka świeżej kolendry

Wszystkie składniki przełożyłam do wysokiego naczynia i rozdrabniałam blenderem przez około 3-5 minut. Odstawiłam na 15 minut i znowu rozdrabniałam kilka minut. Masa nie jest idealnie gładka, ale to nie przeszkadza.

Pysznie polecam:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olga_SK 29.05.2013 12:35
ciekawy pomysł :)
Monika-twin 29.05.2013 12:14
jej,nie jadłam czegos takiego.ale to na słodko jako dodatek?
IwonaDD 29.05.2013 10:32
niebo w gębie dla wielbicieli kokosu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak