Kokosowa Panna Cotta

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • smietana kremowa

    100 ml
  • cukier

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    3 łyżki
  • domowy sok z malin

  • Żelatyna wieprzowa Prymat

  • mleczko kokosowe

    400 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleczko kokosowe wraz ze śmietanką 30% wlać do rondelka, dodać też cukier i sok cytryny. Całość podgrzać i doprowadzić do wrzenia. Żelatynę zmiksować z 50 ml zimnej wody i 100 ml wrzątku, aż się rozpuści. Rozpuszczoną żelatynę wlać do masy mlecznej, wsypać ziarna granatu i wymieszać. Rozlać do 3 szklanych miseczek (ja mam od sufletów), ostudzići wstawić do lodówki na 2 godziny. Przed wyjęciem z foremek wstawić na 10 sekund do wrzątku, po czym przełożyć deser na talerzyki. Posypać ziarnami granatu, polać sokiem z malin.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Franciszek 01.10.2016 12:08
pyszny deser
Milena 01.08.2016 21:18
Wygląda wspaniale :)
Klausia 26.06.2015 23:01
super deser
Ela15 15.11.2014 13:44
super deser
Dorian 04.11.2014 16:13
pieknie podany
Kolorowa 21.10.2014 21:03
ojj pysznie ;)
Kasiaaa 30.03.2014 11:59
Super deserek!
Katarzyna/kate1980 13.11.2012 22:05
świetnie wygląda
Mysiunia 13.11.2012 13:53
Przepięknie wygląda:)
emeslive 09.11.2012 00:35
Niezwykle apetyczny deser! Bardzo mi się podoba!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat