Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosowa krajanka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

wiórki kokosowe 20 dag
miód płynny 4 łyzki
margaryna 10 dag
jajko 2 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mąka pszenna 50 dag
cukier puder 1 szkl
mleko 1 szkl

Polewa

czekolada mleczna 2 szt
mleko 20 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowa krajanka

Ciasto:
Margarynę ucieramy z cukrem pudrem i jajkami. Następnie wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia oraz mleko i letni miód sztuczny. Mieszamy, wykładamy na formę 25/36 i pieczemy do 30 minut w 170 stopniach.
Polewa:
Czekoladę łamiemy i rozpuszczamy w mleku. Ciasto studzimy i kroimy w niedużej wielkości prostokąty. Każdy oblewamy z każdej strony czekoladą i obtaczamy w wiórkach koksowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aga-25 15.02.2015 09:51
pycha uwielbiam to
monika141 14.02.2015 19:54
bardzo lubię taką krajankę ,robię podobną
teresa18 14.02.2015 16:47
zapomniane przeze mnie pyszności
Krystyna32 14.02.2015 11:48
bardzo apetycznie wygląda
IZABELA29 14.02.2015 09:18
apetyczne słodkości
irenka 13.02.2015 20:07
pyszne słodkości
Alex_M 13.02.2015 17:37
fajny deser
aginaa 13.02.2015 16:41
pyszny deser
IKrakowianka 13.02.2015 16:02
bardzo smaczne ciasteczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak