Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokoski

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 450 gram
jajko 2 sztuki
miód prawdziwy 3 łyżki
mleko 1 szklanka
cukier puder 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 opakowanie
margaryna 150 gram
Dodatki:
wiórka kokosowe 3 opakowania
czekolada 3 tabliczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kokoski

Kroki postępowania

1
Margarynę rozpuścić i ostudzić. Tłuszcz i cukier utrzeć razem na puch. Następnie dodać całe jaja, miód, mleko i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Utrzeć wszystko na jednolitą masę i upiec placek w piekarniku.
Krok 1 - Kokoski foto
2
Następnie czekoladę rozpuścić w gorącej kąpieli. Kiedy ciasto ostygnie pokroić go w kostkę. Następnie każdy sześcianik zanurzamy w płynnej czekoladzie.
Następnie obtaczamy je w wiórkach kokosowych.
Krok 2 - Kokoski foto
3
Obtoczone sześciany układać na tacy w niewielkich odległościach ale tak by się nie posklejały. Odstawiamy by czekolada zastygła.
I gotowe. Samczego :)
Krok 3 - Kokoski foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lukrecja29 05.01.2014 23:51
ooo kokoski to chyba pierwsze ciacha jakie piekłam za małolaty :D
fotoviderek 05.01.2014 10:45
Bardzo apetyczne :)
Rafcio 02.01.2014 23:20
mmm moje dzieciństwo :)
Amellia 31.12.2013 10:15
mniam mniam
Krzysztof15 31.12.2013 10:05
bardzo lubie
Patriszja
Patriszja 31.12.2013 08:46
polecam przepis :)
nogawkuchni 31.12.2013 08:40
Pyszne drobne słodkości,bardzo apetyczne,kojarzą mi się z dzieciństwem, uwielbiam takie kokoski,przydatny przepis.
Ola1984 30.12.2013 23:56
Tak dawno ich nie jadłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak