Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokoski

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
białko 1 sztuka
cukier 150 gram
mąka 150 gram
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
margaryna 1/2 kostki
cukier puder 1 szklanka
kakao 3 łyżki
mleko 3 łyżki
oraz:
wiórki kokosowe 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Kokoski

Kroki postępowania

1
Białka ubić z cukrem,żółtkami, mąką i proszkiem do pieczenia.
Piec 25 minut w temp 170 stopni
Krok 1 - Kokoski foto
2
Ostygnięty biszkopt pokroić na części
Krok 2 - Kokoski foto
3
Składniki na polewą rozpuścić i pogotować 2-3 minuty
Krok 3 - Kokoski foto
4
Pokrojone biszkopty obtaczać w czekoladzie i kokosie
Krok 4 - Kokoski foto
5
Gotowe kokoski zostawić do ostygnięcia
Krok 5 - Kokoski foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 22.10.2013 12:00
bardzo je lubie i polecam
Ewelina47 21.02.2013 20:48
super
Magda24 21.02.2013 07:52
fajne swojskie ciasteczka
Wiesława1 21.02.2013 07:48
super
Monika-twin 21.02.2013 06:49
wygląda apetycznie
oilliwka 21.02.2013 03:35
świetny przepis
gusia1000 21.02.2013 00:26
Robię je, bo są extra.
marcia7 20.02.2013 23:40
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak