Przepis i sposób przygotowania na: Kokosek
Masło rozpuścić. Ciastka, masło i kakao zmiksować do konsystencji mokrego piasku. Spód formy 22 cm wyłożyć papierem. Masę ciasteczkową wysypać do formy i wyrównać łyżką. Wstawić do lodówki.
Masa kokosowa.
Jogurt, serek, cukier, likier i wiórki zmiksować.
Żelatynę zalać zimną wodą, gdy napęcznieje podgrzać do rozpuszczenia.
Do lekko ciepłej żelatyny dodać łyżkę masy serowej, wymieszać, dodać kolejne dwie łyżki, wymieszać. Tak zahartowaną żelatynę dodać do masy serowej i zmiksować.
Schłodzoną gęstą część mleczka kokosowego ubić i porcjami dodawać do sera.
Całość wyłożyć na masę ciasteczkową, schładzać kilka godzin.
Polewa.
Śmietanę podgrzać prawie do wrzenia i zalać nią posiekaną czekoladę.
Polać wychłodzone ciasto i posypać wiórkami kokosowymi.