Kokosanki

Kokosanki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiórki kokosowe

    30 dag
  • białko

    4 szt
  • masło

    80 g
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • cukier

    1/2 szkl
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kokosanki

Masło rozpuścić i wsypać do niego wiórki kokosowe. Wiórki wymieszać dokładnie w maśle i odstawić do przestygnięcia. Białka oddzielić od żółtek, z białek ubić sztywną pianę dodać cukier i mąkę. Do masy dodać wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać. Zwilżonymi rękami formować małe kulki układać je na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 C i piec 15 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

jan_mag 27.06.2017 12:56
bardzo lubię
ilka01 27.06.2017 11:43
pyszności .....:)
IZABELA29 27.06.2017 11:39
Bardzo smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat