Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosanki

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 3 szt
cukier drobny 1 szkl.
wiórki kokosowe 200 g
mąka ziemniaczana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosanki

Kroki postępowania

1
Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Do ubitych białek stopniowo dosypujemy cukier cały czas miksując do momentu gdy cukier nie będzie wyczuwalny. Wsypujemy wiórki oraz mączkę,mieszamy dokładnie.
Krok 1 - Kokosanki foto
2
Masę przekładamy do szprycy i wyciskamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Krok 2 - Kokosanki foto
3
Pieczemy ( a właściwie suszymy) w temp. 150 stopni przez 40-50 minut używając termoobiegu.
Krok 3 - Kokosanki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 15.01.2014 19:11
Smaczne ciasteczka
treonina 14.01.2014 21:26
już nie pamiętam, kiedy je jadłam ostatni raz :-)
Rogalik 14.01.2014 21:06
pyszne,bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak