Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosanki

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
cukier puder 1 szklanka
wiórki kokosowe 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosanki

Białka oddzielamy od żółtek.

Białka ubijamy na sztywną pianę, gdy piana będzie już dobrze ubita dodajemy delikatnie, aby piana nie opadła po 1 łyżce cukru pudru cały czas miksując, później delikatnie nie przerywając miksowania dodajemy po kolei żółtka.

Na koniec dosypujemy wiórki i delikatnie drewnianą łyżką mieszamy.

Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia nakładamy za pomocą łyżki porcje ciasta w odległościach od siebie (albo nakładamy ciasto do kokilek papierowych).

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy, aż się zarumienią około 15-20 min.

Wyjmujemy i studzimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

reniatka 23.11.2013 16:47
fajny ten przepis na kokosanki
Katarzyna34 23.11.2013 14:52
szybko i smacznie muszę wypróbować
kasienka23 23.11.2013 09:14
proste i smaczne, ekstra!
Kasia35 23.11.2013 07:53
pyszne ciasteczka
Ola1984 23.11.2013 07:24
Zamierzam się za zrobienie kokosanek, bo dawno nie robiłam :)
Gabi44 23.11.2013 00:40
Lubię kokosanki,sama nie piekłam ,a widzę ,że to raczej łatwe.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak