Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosanka - Ciasto

5.0
(42)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Kruche ciasto

mąka 1,5 szklanki
cukier 0.75 szklanki
żółtko jajek 6 sztuk
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
margaryna 0.75 kostki

Masa kokosowa

cukier 1 szklanka
białko 6 sztuk
wiórki kokosowe 200 gramów
mąka ziemniaczna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosanka - Ciasto

Kruche ciasto:
1. Mąkę przesiać, dodać proszek do pieczenia i posiekać z tłuszczem.
2. Dodać cukier i żółtka.
3. Ciasto wyłożyć na blaszce o wymiarach 24x30 cm.

Masa kokosowa
1. Białka ubić - stopniowo dodawać cukier i mąkę ziemniaczaną.
2. Masę wymieszać delikatnie z wiórkami kokosowymi i wyłożyć na ciasto.

Piec 45 min w temp. 190°C.

Ciasto można ewentualnie posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SupercarFan 05.02.2021 13:20
Ciasto być może i pyszne, ale na zdjęciu wygląda jakby pies z rozwolnieniem narobił
Karolina46 05.11.2012 20:22
mmmm
daria2911 06.10.2012 12:32
uwielbiam
emeslive 06.10.2012 12:12
Bardzo apetyczne, wygląda prześlicznie!
EWI 06.10.2012 10:02
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak