Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokatjal truskawkowo - bazyliowy

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawek 600 ml
objętościowo po wrzuceniu
do dzbanka
solidna garść 1
bazylia świeża
cukier lub miód do smaku
mleko 3,2%
kefir 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kokatjal truskawkowo - bazyliowy

Truskawki i bazylię umyć, z truskawek zdjąć szypułki. Do dzbanka wrzucić umyte truskawki, dodać bazylię a potem wlać kefir i dolać mleko aby było 1,5 l pojemności w dzbanku. Dodać cukier lub miód do smaku i wszystko zmiksować blenderem. Koktajl wstawić do lodówki na co najmniej 30 minut aby dobrze się schłodził.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pyszota 21.06.2013 17:52
fajne połączenie
nogawkuchni 21.06.2013 17:25
Bardzo ciekawe zestawienie truskawek i bazylii,wygląda smakowicie,muszę wypróbować,interesujący przepis,pyszny,lekki koktajl.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak