Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokardki z brukselką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron kokardki 200 g
brukselka 200 g
olej kokosowy 3 łyzki
ząbek czosnku 1 szt
Tymianek suszony Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
przecier pomidorowy 3-4 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
woda 2 litry
bazylia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kokardki z brukselką

Kroki postępowania

1
Przygotować wszystkie składniki. Makaron kokardki ugotować w wodzie z dodatkiem soli al dente.
Krok 1 - Kokardki z  brukselką  foto
2
Przecedzić i przelać wodą zimną aby zahartować i zostawić na durszlaku do ocieknięcia .
Krok 2 - Kokardki z  brukselką  foto
3
Brukselkę obrać z wierzchnich liści ,opłukać .
Krok 3 - Kokardki z  brukselką  foto
4
Ugotować brukselkę i około 5-7 minut i odlać wodę .Można gotować z odrobiną soli .
Krok 4 - Kokardki z  brukselką  foto
5
Na rozgrzaną patelnię z olejem kokosowym przełożyć brukselkę ugotowaną i podsmażyć 2-3 minuty .
Krok 5 - Kokardki z  brukselką  foto
6
Dołożyć makaron kokardki , czosnek przeciśnięty przez praskę i wymieszać .Przyprawić pieprzem ,tymiankiem ,bazylią , dodać przecieru pomidorowego ,podgrzać wszystko razem . Podawać na ciepło .
Krok 6 - Kokardki z  brukselką  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 07.01.2017 18:23
Super pomysł:)
Wacław 07.01.2017 11:32
fajne jedzonko :-)
ilka01 07.01.2017 09:57
pyszne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak